02-12-08

those things

Eigenlijk zou ik er al wat beter aan gewend moeten zijn, na al die jaren. Het begon als klein ukje, toen al moest ik vroeg uit de veren, mee met de mama naar de grote stad naar school. Als adolescent ging het niet veel beter. Mijn studentenperiode ging al wat beter, ik zat immers op kot dichtbij en kon wat langer uitslapen, never mind brossen zo hier en daar en blijven snoozen. Kies ik voor mijn eerste job dan weer iets uit met shiften, lees: geregeld gigantisch vroeg opstaan!! Kies ik dan toch maar voor de 'avondploeg'. Een vroege hier en daar kan er dan wel effe bij. Ik recupereer later wel... Daarna 'op den bureau' wordt het weer vroeg opstaan: tussen 6 en 7 uur, file trotseren en ooggjes proberen open te houden. De volgende job gaat al ietske beter: ik kan zelfs tot 8 uur slapen! Een ware luxe nadien toen ik thuiszat zonder werk. Stond mee op met Vriend om 8 uur om toch wat ritme te houden in mijn dag, doch een ontspannend tukje hier en daar kon er altijd even bij.

En nu is 't weer andere koek: 5u30, 6u als ik geluk heb! Ik heb het er weer wat moeilijk mee. Niet dat ik niet wil, verre van. Ik kan het gewoon niet. Ik kan het, ik doe het, maar het heeft geen goed effect. Geregeld heb ik al moeten horen 'dat ik er moe uitzie!', 'ge zou beter wat meer slapen'. Lieve mensen, ik lig meestal tegen een uur of 10 in mijn bed, met de kippen op stok!

It's the story of my life. Ik zal nooit een Margeret Tatcher zijn. De dag fris, monter, geheel geïnspireerd en vol energie beginnen, laat staan doorkomen, is niet aan mij besteed. Wat dus wel weegt op mijn prestaties. Ik heb het gevoel dat er meer in mij zit en meer uit zou kunnen komen als ik toch wat monterder (is dat een woord?) kon zijn. Nu heb ik ook een job waar je creatief en dynamisch uit de hoek moet kunnen komen. Een job die ik graag doe, heel graag, maar liever met wat meer vuur...

Ik heb ongeveer 4 uur nodig om 'wakker' te worden, zo kende ik mezelf doorgaans. En dan nog. Het 'moeë' gevoel houdt wel zowat de hele dag aan. Ik stap door weer en wind van thuis naar station en station naar werkplek, alles tesamen zo'n uurtje. Daar wordt ik ook niet wakkerder van. Dus meer sporten wont work. I guess?

Bugger

 

 

10:52 Gepost door Maai in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ik heb het daar ook ongelooflijk moeilijk mee...Alleen al daarom zou ik zelfstandige willen worden; laat mij slapen én werken op het ritme dat mijn lichaam aangeeft en ik verzet het dubbel van wat ik nu doe...

Gepost door: Nina | 03-12-08

De commentaren zijn gesloten.