25-11-08

it works!

Het was een dag zoals vele andere in de voorbije maanden die ik thuis zat. Alhoewel, die dag was lichtjes anders. Ik was immers naar een jobbeurs geweest. In Brussel dan nog! Nu was Brussel helemaal geen onbekende voor mij. Integendeel, ik heb er van klein ukje af tot unif diploma school gelopen. Brussel zit in mijn hart. Ik ken de kleine hoekjes, charmante buurten en zelfs de goorste plekken. Ik hou van de taal, doorspekt met nostalgie en liefde. Ik heb er mijn eerste adem gehaald (zij het wat vervuild), gevloekt, gezweet, tranen gelaten maar ook liefgehad. Enfin, verbrusseld als ik ben was ik de laatste maanden toch wat vervreemd. Thuiszitten in een boeredorp aan de rand zonder werk en inkomen heeft wat sporen van vervreemding achtergelaten.

Maar doch, die dag was ik naar Brussel geweest, naar de jobbeurs. Ik heb er genoten, maar ook gepraat, mijn cv ettelijke malen achtergelaten en glimlachend mezelf wat verkocht. Dat was alleszins de bedoeling.

 

Toen ik, zoals dat heet, een beetje moe maar voldaan die avond thuiskwam kreeg ik telefoon. Een nummer van Brussel! Ik nam op, zo professioneel als ik kon, stem wat lager en volwassener (hm).  Blijkbaar had ik het op een overheidsexamen een tijdje geleden helemaal zo slecht niet gedaan als ik had gedacht – wegens geen antwoord. Integendeel, I was top of the rank en kon meteen beginnen, op een plaats naar keuze!

 

Ik heb een paar seconden voor me uitgestaard. Een geluk dat ik tijdens het gesprek wat woorden op papier gedroedeld had of ik zou niet meer geweten hebben wat er gezegd was, laat staan dat ik het zou geloven. Daarna heb ik een paar rondedansen gemaakt door het huis. Hond wist niet wat er gebeurde, kat kroop achter het kleinste hoekje en konijn zat erbij en keek ernaar. Ik had de job!!!!!!!!

 

Zodoende pendel ik nu (weer) elke dag naar Brussel en zet me naarstig in voor onze bevolking. ;-)

Ik word gewaardeerd om mijn diploma en mijn takenpakket ligt in de lijn van mijn studies. Intussen ben ik al een paar keer tegen de beperkende muur van de overheid gebotst. Maar ik ben nog wat aan het rondkijken, de kat en de boom enzo, zoals mij is aangeraden…

 

 

14:52 Gepost door Maai in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Blijkbaar zelf nog niet helemaal overtuigd, maar toch een dikke proficiat!!

Gepost door: Nina | 25-11-08

join the club! hey Maai,
de overheid, ik weet er alles van....Hopelijk en waarschijnlijk leer je op zijn minst leuke mensen kennen..."we" zijn met heel veel positievelingen, alleen: "het systeem"... It sucks.
Veel succes!

Gepost door: mieke | 30-11-08

De commentaren zijn gesloten.