18-07-08

knopen en de navelstreng

Ons mama en ik, wij zijn altijd een beetje een 'team' geweest. Vaak wat kibbelend en eigenlijk is het een beetje gelijk kat en hond. Maar geregeld gingen we samen op stap, naar een stad, wat shoppen, een tuincentrum, whatever. We konden vloeken op mekaar, maar 't was wel leuk.

Ons mama deed tot nu toe ook altijd onze was. Sinds we met z'n allen het huis uit zijn, krijgt ze haar machien moeilijk vol zegt ze, wij hebben er de centjes nog niet naar een nieuw te kopen, en eerlijk gezegd is het wel leuk onze vuile was mooi gewassen en gestreken terug te krijgen...

Volgens Mrs. S. is de band met mijn moeder te nauw. Ze weet teveel over mij, we staan te dicht bij elkaar. Op stap gaan moet ik met mijn vriendinnen doen, om te shoppen moet ik desnoods mijne vent maar eens aanspreken (dan leert hij ook eens zijn taken kennen), maar niet met mijn moeder, zij is mijn moeder en niet mijn vriendin.

Ook onze was moet ze haar neus niet insteken zegt Mrs. S. Zij heeft niks te zoeken in deze persoonlijke en soms intieme aangelegenheid.

Dit laatste kan ik wel snappen, ik voelde mij daar de laatste tijd ook niet goed meer bij. Dus morgen gaan we eens zien voor een wasmachien dat we in stukskes kunnen betalen en de navelstreng wat doorknipt.

Wat het eerste betreft zitten er toch wat knopen in. In die navelstreng, maar ook in mijn hart en met gevolg dus ook in mijn maag nu. Eigenlijk vond ik die uitstapjes met de mama wel leuk. Is het zo verkeerd vriendinnendingen te doen met de mama, te gaan shoppen en op stap te gaan? Hoever gaat dat, wat mag dan wel en wat is niet gezond? Kunnen we dan nog samen gaan eten, of is dat ook te close? Tenslotte steken we dan niet alleen onze magen vol maar gaat dit gepaard met de gekende 'babbelkes'. Punt is dat ik niet meer weet hoe ik nu met mijn moeder moet omgaan. Normaalgezien bellen wij elke 2 dagen minstens eens met elkaar, nu lijkt er zo'n leegte die mijn moeder in een vreemde aan het veranderen is. Of is deze ruimte die we aan het creëren zijn op termijn net een betere band en moet ik gewoon de kat wat uit de boom kijken?

'k Moet zeggen dat ik eigenlijk helemaal geen benul heb van sociale, familiale en amicale banden en geplogenheden, verwachtingen en zo die daar al dan niet bijhoren. Hoe zit dat eigenlijk?

 

 

14:21 Gepost door Maai in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Ik ken uw Mrs. S niet, maar ik vind dat ze zich daar toch te ver in bemoeit hoor. Niet iedereen heeft een goede band met haar(/zijn) mama, maar zo'n goede band moet je koesteren! Ik heb zelf ook een heeeeel goede band met mijn mama en wou dat ik haar meer zag. Zij doet nu nog af en toe de strijk van ons gezin en ik ben die helpende hand meer dan dankbaar. Shoppen en kletsen doe ik ook het liefst met haar. Bellen doe ik bijna dagelijks. Ze is mijn beste vriendin en ik ben zeker niet de enige die dat durf zeggen hoor. Daar is toch helemaal niets mis mee. Mrs. S u weet niet waarover u spreekt... Een nauwe moeder/dochter band, da's fantastisch!

Gepost door: Patsy | 18-07-08

hmmz ik kan niet niet goed inbeelden welke geheimen er in de was zouden kunnen zitten lol
ik heb er geen probleem mee dat mijn ma mijn was doet
ps: het was niet eens mijn bedoeling om mensen op het verkerde been te zetten ivm die kitesurfing :-)))
waarom kan een moeder geen vriendin zijn? niet dat dat zo is bij mijn zussen, maar die gaan ook sosm samen shoppen en samen kofffie drinken enzo :-)

Gepost door: jero | 18-07-08

Als het over navelstrengen gaat ben ik er als de kippen bij :) Maar een moeder als jij zou ik op handen dragen en de zogenaamde goede raad van vriendin S laten voor wat het is.
Ik ben zelf moeder van vier 18plussers en ben wat blij dat er al twee wasjes minder zijn. In tegenstelling tot jouw moeder kan ik mijn machien nog goed vullen en kijk ik uit naar een wasje van 2 personen.

Gepost door: Lalena | 18-07-08

hey ik vind een nauwe moeder-dochterband ook fantastisch, maar het moet natuurlijk niet zo ver gaan dat je je eigen vriend daarvoor buitensluit of dat hij zich zou verwaarloosd voelen. Maar als zij de was en de plas wilt doen, en met jou wil gaan shoppen en jullie vinden dat beiden leuk, waarom zou dat dan verkeerd kunnen zijn?

Gepost door: mieke | 20-07-08

navelstreng Mrs. S is de therapeute, niet? Uit het kleine stukje dat je geschreven hebt, valt moeilijk te zeggen of je alleen maar op stap gaat met je moeder of dit ook doet met andere vrienden of vriendinnen. Ik zie er persoonlijk geen graten in dat je goed met je moeder kan opschieten, maar het lijkt me wel gezond om er nog andere vrienden en kennissen op na te houden. En té nauwe band werkt verstikkend.

Dat je moeder de was doet, tja, persoonlijk zou ik dat bijzonder handig vinden. Maar er komt een tijd dat je op eigen benen moet staan en misschien is dat waar je therapeute op aandringt.

Gepost door: yab | 22-07-08

De commentaren zijn gesloten.