23-06-08

I'm off

Morgen ben ik weg. Voor even, niet voorgoed. Met het vliegtuig, en de mama. Ergens zuiders, beetje zon en zo opdoen. En wie weet misschien een Grote Verrassing.

à te logo! ;-)

08:21 Gepost door Maai in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-06-08

Iene miene mutte

Vriend lag in de zetel, ik erbij. Hij zijn blik op het voetbalscherm, ik de neus in een tijdschrift. Terwijl Vriend gefocused was op De Grote Zorgen Van Europa (alleszins op voetbalniveau), werd voor mij Een Groot Inzicht geopenbaard.

Het artikel ging over stress. Allergrootste konijn in dat aspect, was het geen slecht idee om me daar wat verder in te verdiepen. Waar komt de stress vandaan en wat kunnen we eraan doen?

De letters van het artikel vormden een mantel die me al te bewust voorkomt. Het puzzeltje viel in elkaar volgens het ritme van mijn gevoel. De maatschappij waarin we elke dag ontwaken en verderstruggelen is te hectisch geworden. Er is teveel. Teveel mogelijkheden, kansen, koopwaar, hobbies...

Vroeger was het een dikke pech als je niet met de juiste looks geboren was, nu is het pure domheid en onkunde als je er 'niets aan laat doen'. Schoonheid is een optie geworden, die voor iedereen openstaat. Niet op de boot springen is een eigen keuze die vandaag niet meer wordt geapprecieerd.

De media handhaven bovendien een algemeen Slecht Nieuws Beeld, dat zich niet alleen beperkt tot ons eigen dorp, stad, land. Van overal komen we alles te weten, het meest dramatische eerst, en liefst zo spectaculair mogelijk. Niet te verwonderen dat mensen stressen, kinderen van daken springen en er meer antidepressiva worden verkocht dan ooit.

De wereld is om zeep, er gebeuren rare dingen, en we doen het onszelf aan! Je kan niet alles willen, doen, hebben. Het is in je eigen belang een keuze te maken, nagaan wie je bent en wat je wil, waar je echt voor staat en je niet te laten doen door het grote aanbod van vandaag. Niet meedoen is ook een keuze, die zeker geen afbreuk doet aan je persoonlijkheid.

De voetbalmatch zat erop. Vriend ging slapen, zijn team was verslagen. Wat zijn vriendin betreft...

De meid in de spiegel keek haar aan terwijl ze haar tanden aan het poetsen was: 'en jij, welke keuzes maak jij?'

 

10:21 Gepost door Maai in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

17-06-08

je bent nooit te oud...

om iets te leren naar het schijnt. Bibi kan soms wat hardleers zijn als het om De Wetten Van Het Leven gaat. Maar toch, gisteren geleerd:

1) lui zijn kan zo'n deugd doen! ;-)

Het is niet slecht eens een dagje met een boek door te brengen, te rusten en genieten van de rust zonder steeds te denken aan wat allemaal nog moet gedaan worden.

2) goed en genoeg slapen is de basis van alles. Zonder slaap geen energie, geen goesting, geen pit maar een algemeen prft-gevoel.

Nu nog dat knopke vinden om dat hoofdje af en toe eens uit te zetten...

10:20 Gepost door Maai in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

16-06-08

Dat zit hier

vol met vliegen verdorie. En geen gewone, van die dikke, vette, vieze dingen...

Kga nog een bloemeke op het raam hangen, ha!

14:56 Gepost door Maai in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

12-06-08

de harde plaat

fotograaf 2Er zijn van die momenten, beelden die je raken en je zo graag zou willen vasthouden eer ze vervagen in de mist van onze herinnering. Zoals onze hond die hier zo schattig ligt te slapen, de tuin die zienderogen verandert onder het werk van mijn bloedeigen handen soms, maar ook elke dag die een nieuw licht brengt, de zon, nieuwe bloemen, planten, indrukken...

Vriend die slaapt, of gewoon wat ligt te genieten van voetbal in de zetel, de mama die meehelpt in de tuin terwijl ik bedenk dat ze er ouder uitziet en ik zo graag dit beeld met beide handen wil vasthouden voor een dag wanneer ze er niet meer zal zijn...

Maar mijn fototoestel (Canon Ixus) is aan zijn laatste beetjes toe. Hij is ook al wat op leeftijd zenne. Toen waren 3 megapixels al een heleboel, en was er nog geen sprake van een beeldstabilisator (met veel bewogen fotokes tot gevolg). Zijn schermpje is ook vrij klein, en mogelijkheden wat beperkt aan het worden. Nu ik de oplader voor zijn batterij niet meer kan vinden, is het hek helemaal van de dam: I long for a new camera!

In fotokodakland voel ik me echter niet zo thuis. Veel kaas heb ik er niet van gegeten. Welk merk is goed, waar let je beter op en wat is veel blabla maar eigenlijk niet zo belangrijk, waarvoor betaal je bij maar heb ik eigenlijk niet nodig...?

Ik zoek een toestel met vrij grote zoom, zodat ik detailfoto's kan nemen van bloemen, portretten van mensen vanuit de verte en niet altijd met mijn neus ergens om moet gaan plakken om een ietwat mooie en kunstige foto te kunnen nemen.

Het ding mag ook niet te lomp zijn, als het even kan niet te groot, makkelijk opbergbaar (lees: liefst in broekzak), niet te opvallend (dus niet te toeristig)

Qua beeld en speelplezier denk ik de nieuwe Eos, wat betreft budget en formaat eerder zoals mijn Ixus. De mama heeft een Nicon Coolpix en die is wel super...

Maar voor ik iets koop, toch nog even rondzien en -horen. Wat hebben jullie zoal en wat is jullie advies?

 

 

15:01 Gepost door Maai in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

10-06-08

yummie

Sinds een paar dagen vertoefde ik in een geur van zwavel. Neen, ik was niet dood en in de hel beland. Alhoewel, mijn huisgenoten dan misschien ;-)

Al een tijdje sukkelde ik met pijn in mijn binnenste, ergens rond de verteertoestanden. Mijn huid zag er ook niet zo fantastisch uit en exema vertoeft al een paar jaren op mijn handen. Altijd moe, geen energie, geen fut, opgeblazen gevoel (en het groene potje hielp niet...).

Blijkt nu dat mijn lever en gal het aan het begeven zijn en ik zo stilletjesaan mijn lichaam aan het vergiftigen ben... 'Je bent wat je eet', was nog nooit zo'n waarheid als een koe. En nu net al wat ik lekker vind, moet ik mijden: vet (lees frietjes, sauzekes, chips en zo), chocola (neen toch!), eieren (lees dus ook chocomousse, koekskes...), kaas. Wat mag dan wel? Boring stuff dus: fruit (pompelmoes, moet ik dus leren eten, pruimekes...), veel water...

Vriend claimt 'mij te willen helpen' en al dat slechte voedsel dat we in huis hebben te elemineren, voor mijn neus eet hij dus de cheetos, koekskes met chocolade, grills en ander lekkers op. Ik stond erbij en ik keek ernaar.

De rollen waren deze morgen wel omgekeerd toen ik op de weegschaal stond: 800g eraf, en nog maar een dag 'gezond' aan het leven. En moet wel toegeven dat ik het als het ware al een beetje voel! Ik hoop dat ik al dat foute lekkers wel niet te lang of voor altijd zal moeten schrappen. Geniet, maar dan met mate zal eerder de boodschap zijn ;-s

Als het mijn figuur dan maar ten goede komt! ;-)

10:31 Gepost door Maai in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

04-06-08

stokske

Ik heb een stokske gekregen, yipie yipie yipie! Ik hou wel van stokskes, vaak een uitdaging in schrijverkesland.

Stokske gaan oppikken bij Zita. Oei, stokske met grote uitdaging: mijn schrijfsels in handschriftvorm hierop krijgen.

Hm, kga dat effe uitchecken, wegens gebrek aan eigen scannertoestanden... I keep you posted!

08:29 Gepost door Maai in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |