12-06-08

de harde plaat

fotograaf 2Er zijn van die momenten, beelden die je raken en je zo graag zou willen vasthouden eer ze vervagen in de mist van onze herinnering. Zoals onze hond die hier zo schattig ligt te slapen, de tuin die zienderogen verandert onder het werk van mijn bloedeigen handen soms, maar ook elke dag die een nieuw licht brengt, de zon, nieuwe bloemen, planten, indrukken...

Vriend die slaapt, of gewoon wat ligt te genieten van voetbal in de zetel, de mama die meehelpt in de tuin terwijl ik bedenk dat ze er ouder uitziet en ik zo graag dit beeld met beide handen wil vasthouden voor een dag wanneer ze er niet meer zal zijn...

Maar mijn fototoestel (Canon Ixus) is aan zijn laatste beetjes toe. Hij is ook al wat op leeftijd zenne. Toen waren 3 megapixels al een heleboel, en was er nog geen sprake van een beeldstabilisator (met veel bewogen fotokes tot gevolg). Zijn schermpje is ook vrij klein, en mogelijkheden wat beperkt aan het worden. Nu ik de oplader voor zijn batterij niet meer kan vinden, is het hek helemaal van de dam: I long for a new camera!

In fotokodakland voel ik me echter niet zo thuis. Veel kaas heb ik er niet van gegeten. Welk merk is goed, waar let je beter op en wat is veel blabla maar eigenlijk niet zo belangrijk, waarvoor betaal je bij maar heb ik eigenlijk niet nodig...?

Ik zoek een toestel met vrij grote zoom, zodat ik detailfoto's kan nemen van bloemen, portretten van mensen vanuit de verte en niet altijd met mijn neus ergens om moet gaan plakken om een ietwat mooie en kunstige foto te kunnen nemen.

Het ding mag ook niet te lomp zijn, als het even kan niet te groot, makkelijk opbergbaar (lees: liefst in broekzak), niet te opvallend (dus niet te toeristig)

Qua beeld en speelplezier denk ik de nieuwe Eos, wat betreft budget en formaat eerder zoals mijn Ixus. De mama heeft een Nicon Coolpix en die is wel super...

Maar voor ik iets koop, toch nog even rondzien en -horen. Wat hebben jullie zoal en wat is jullie advies?

 

 

15:01 Gepost door Maai in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Ik heb sinds twee jaar een Fuji Finepix S9500 (10x optische zoom, 9 megapixels). Da's een vrij grote bridge camera (zie mijn blog), die ook volledig manueel kan bediend worden. Uiterst functioneel en handig.

Fuji heeft ook compactere toestellen die qua kwaliteit minstens even goed zijn. Al is Canon een al even degelijk merk.

Tip: Konijnenberg.be is een heel interessante site met heel interessante prijzen. 't Is altijd de moeite om je evt. nieuwe toestel qua prijs eens met hen te vergelijken.

Gepost door: Zita | 12-06-08

Lumix Uit een Panasonic Lumix heb ik al leuke dingen zien komen bij een vriendin en bij mijn broer.

Ikzelf ben sinds kort trotse bezitter van een Nikon D70, maar die past niet bepaald in je broekzak. Mijn kleintje is een Kodak V1300 (als ik het goed voorheb), niet te duur, en toch vrij goeie prestaties vind ik (vooral mooie kleuren).

Gepost door: Liza | 12-06-08

Het was bijn om hier eens op bezoek te zijn.

Gepost door: Annick | 14-06-08

Ixus Hallo Yoursite

Ik heb een Canon Ixus 50, en als ik een nieuwe zou moeten kopen van zo'n handig klein formaat (kan idd. in je broekzak), dan kocht ik opnieuw een Canon Ixus.
Handig, degelijk en robuust.
Ik hoop wel dat ze tegen dan al verder zijn dan 3X optische zoom...

Groetjes

Gepost door: Black Wolf | 14-06-08

Ixus (2) Hallo

Vanaf dinsdag is er in de Makro een Ixus 80 IS met tasje en 2GB-kaart voor 222 euro.
Maar dat zijn daar uiteraard zelden de allerrecentste modellen...

Groetjes

Gepost door: Black Wolf | 14-06-08

canon it is simply the best! Wij zijn thuis favoriete fotografen en hebben allemaal minstens één canon, in allerlei modellen,van ixus naar professionele reflex!
En inderdaad: foto konijnenberg is een aanrader!

Gepost door: mieke | 16-06-08

De commentaren zijn gesloten.