28-05-08

jour frustré

beetje grmbl dag vandaag. Om 5u al wakkergeworden van de fluitende vogelekens en een volle, pijnlijke pipi-blaas en hoge seksnood. Nadien de slaap niet meer kunnen terugvinden door een draaiende wasmachine aan gedachten in mijn hoofd: hoe ga ik in hemelsnaam alles deze week kunnen betalen, hoe zal mijn rekening er de komende maanden uitzien, en met hoeveel zal ik het moeten redden? Het feit dat, hoe ik me ook draaide of keerde, ik de 'wind' van Vriends' ademhalen altijd weer bleef voelen droeg alleen nog maar bij aan mijn ergernis.

Deze morgen dan een financieel plan opgesteld. Klinkt chique he. Is het wel wat minder. Als ik alles eens goed bekijk, geven we - vaste kosten alleen al- meer uit dan we binnenkrijgen voor het ogenblijk. Mijn rustige retraite en bezinningsperiode zou dus eerder een nachtmerrie van rekenen, frustraties en stress worden. Hoe doet iedereen dat tegenwoordig? Ik betaal verdorie al het dubbele om mijn tank te vullen dan pakweg 8 jaar geleden en ik rij er niet veel verder mee! Ik begrijp niet hoe mensen vandaag de dag kunnen rondkomen. En dan hoor ik nog in het nieuws dat 'De Belg' niet minder uitgeeft aan zijn vakantie, integendeel! Ik mag al blij zijn als we dit jaar misschien eventueel eens op vakantie, laat staan een weekend kunnen gaan. Der is daar toch iets dat niet zo snor zit denk ik dan zenne. Of anders doen wij iets grandioos verkeerd...

Gelukkig heb ik nog een appeltje voor de dorst opzijstaan. Het was de bedoeling daar alleen in uiterste nood aan te komen. Maar ik heb besloten er toch een klein beetje van af te pingelen, om wat zielerust te vinden en de rimplekens in mijn gezicht te reduceren tot enkel de lachversies ervan. Tenslotte is dit nu wel een tijdelijk spciale situatie en kan het er in de toekomst alleen maar beter gaan uitzien (thumbs up!)

15:10 Gepost door Maai in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.