15-05-08

Pardon?!?

Het was mijn eerste, spontane reactie. Had ik dat goed verstaan? In een flits schoten flarden van de voorbije 6 maanden door mijn hoofd. Mijn sollicitatiegesprek, beloftes van cursussen en begeleiding, het eigenlijk zelf moeten uitzoeken en geregeld op tegenstellingen en muren te botsen, boutades van collega's, onbegrip en dan uiteindelijk via zelfstudie en -motivatie er het beste van proberen te maken. Blikken en onderliggende adders die nu naar boven komen in slechts enkele woorden: "Wij hebben besloten uw proefperiode toch niet te laten overgaan in een blijvend contract"

Mijn ogen zullen hem met koeien van onbegrip aangekeken hebben, een echte verklaring kwam er toch niet. Bij elke evaluatie had ik te horen gekregen dat ik heel goed was met de klanten, super was aan de telefoon en dat ze er vertrouwen in hadden dat de prospectie en het binnenhalen van nieuwe klanten ook in goede banen zou komen en dat ze ene goed gevoel hadden bij mij. Niets is minder waar. Ik moest meer binnenhalen, maar moest intussen wel kuisen, het nieuwe kantoor verven, verhuizen en boodschappen doen de laatste 2 weken. Een proefperiode van 6 maanden heeft al bij al echt een 4-tal maanden genomen. Ik heb niet echt het gevoel een kans te hebben gekregen.

Nu durf ik naar waarheid zeggen dat ik het eigenlijk niet graag deed. Tot de laatste dag heb ik mijn best gedaan, mij ingezet om bij te leren en ervoor te zorgen dat alles op z'n pootjes kwam. Geen van hen kon mij in de ogen kijken. De andere collega's wisten het al en konden niet diep genoeg onder hun bureau kruipen. Zelfs een 'goeiedag' kon er niet meer af. Zij hadden immers aangemaand om mijn ontslag.

Als ik eerlijk ben zal ik het niet missen. Mijn schouders wegen een stuk lichter. Er kleeft wat zout op mijn hart, van tranen om mijn falen en ongeloof. in het lichthartige gedrag van "collega's".

Maar nu is het aan mij. Beetje 'me-time'. Hoofdje (en huisje) wat op orde zetten en eens zoeken wat ik écht wil... met een déjà-vu-gevoel, maar nu wat gematigder

14:36 Gepost door Maai in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Gemakkelijk! Men heeft voor jou beslist.
Ander en beter werk zal volgen.
ZOen
Guy

Gepost door: Guillaume de Montségur | 15-05-08

Jammer dat ze je daar niet naar waarde wisten te schatten...

Ander en beter!

Je vindt ongetwijfeld iets dat je meer op het lijf is geschreven.

Gepost door: Zita | 15-05-08

De commentaren zijn gesloten.