28-04-08

Excuustruus

Ik ben een uitsteller. Als er een taak is die ik echt niet graag doe ben ik de meesteres in het vinden van excuses en zal ik de langste weg bewandelen om er toch maar niet aan te hoeven beginnen. Dan besluipt een wrang gevoel me, voelt mijn hart zich onbehaaglijk in een lichaam dat zich meer en meer opspant. Hersens beginnen hoe langer hoe meer te kronkelen en baden in een weem van 'grmbl' en als het woord 'pruillip' een gevoel zou zijn zou het dan volledig achter mijn naam staan.

Zoals nu. Zoals vorige week. En eigenlijk al een hele tijd. Mijn job begint met prospectie. Zonder prospectie geen klantenportefeuille, lees: geen werk.

En als er iets is waar ik een grondige hekel aan heb, dan is het prospectie. Ik laat mensen graag wat ze zijn. Kan ik hen helpen, graag! Maar ik ga niet het onderste uit hen trekken om dat voor hen te mogen doen. Dat gedoe en dat getouwtrek, prft...!

Het gevaar van mijn werk, is dat ik een 'vrije agenda' heb, ik dus mijn tijd zelf indeel en bepaal wat ik wanneer doe. Zie je het al afkomen? Inderdaad, prospectie staat al een heel tijdje op mijn 'to-do lijst', maar wordt wat stiefmoederlijk behandelt.

Ik heb dus al een hele tijd niets meer binnengebracht en Bazen 1 & 2 hebben laten voelen dat ze heel wat in mij investeren en ze nu wel wat meer op de plank willen zien komen...

Grmbl... Waar was ik als 'karakter' werd uitgedeeld??

 

13:16 Gepost door Maai in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Procrastinatie . is ongeneeslijk en meestal een symptoom van een andere kwaal.
Je bent je job beu, als je het mij vraagt.
G
G

Gepost door: Guillaume de Montségur | 28-04-08

hey toch even een reactie (ben al even hier niet meer geweest): een vak (job) waar uw inkomen af hangt van prospectie werk, ik begrijp wat ge bedoelt met hetgeen telkens uit te stellen (ahum, ben ook zo), maar prospectie in mijn ogen (de job dan) is niet iedereen weg gelegd. ooit had ik een aanbieding om voor eisman te gaan werken gekregen, om klanten af te gaan, leek me wel wat, tot het zo ver was, het waren geen bestaande klanten afgaan, maar prospectie, nu ik ben niet iemand die goed kan lullen en mensen probeert te overtuigen (desnoods met leugens) om product X of Y te kopen, ik heb het dus niet aanvaard, ik ben er te eerlijk voor ook al.

Gepost door: watje | 04-05-08

Waar u was toen "karakter" werd uitgedeeld? Ik zou het niet weten, maar waarschijnlijk niet op prospectie.

Gepost door: Blogbaas | 05-05-08

Hé,
Ik ken dat. Zoooooooooo lastig. Normaliter schiet ik dan op een dag wel eens in gang, maar pas wanneer de nood echt het hoogst is. Wat een mens zichzelf allemaal niet aandoet.
Hansdeluilak.

Gepost door: hans | 14-05-08

De commentaren zijn gesloten.