15-08-07

Het was zo stil

in mij, ik had nergens woorden voor, zo stil in mij, en de wereld draait maar door... Iedereen kijkt maar niemand zegt wat hij denkt, iedereen kijkt maar niemand is wie je denkt...'

Het was wat stil, maar het was alsof een derde wereldoorlog (of moeten we nu van een 4e spreken, en Irak meetellen, of zitten we al aan 5, 6..?) in mij zijn weg aan het vinden was. Ik was mezelf even kwijt, het wie-wat-hoe-waarom- gevoel en wat-gaan-we-er-in-godsnaam-mee-aanvangen syndroom. Als een hamster bleef ik echter dom vederlopen in mijn rad, elke dag opnieuw. Links schrijven terwijl alles in me schreeuwde om rechts. Mijn lichaam riep me een halt toe door alles even tijdelijk te blokkeren. En dan komt het, het aha-gevoel. Het moment waar in films de muziek wat indringender wordt, het plot een heel andere wending lijkt te krijgen maar alles toch net als een puzzel in elkaar komt te vallen. 

En sindsdien is het weer Rock 'n Roll ten huize Maai. Also it seems. Als ik je zou zeggen dat ik tot een paar dagen geleden nog bewegingloos in de zetel lag en niet meer at of dronk, zou je me met je ogen van vandaag serieus scheef aankijken. Je kan jezelf nooit zo lang verloochenen, de waarheid zit onder je huid en komt toch weer naar boven. Je kan niet anders zijn dan wie je bent (hm, sounds familiar ;-) )

Ik was mezelf even kwijt in de mallemolen van vandaag. Maar ik heb een handig compas, de juiste kaart en een paar goede vrienden. Maai is me again

and will be back... ;-)

 

21:39 Gepost door Maai in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Fysiologisch? Energie is niet onuitputtelijk.
Bijtanken van tijd tot tijd.
Maar de pompen zijn telkens op een andere plaats.
Tot binnenkort en zoen
Guy

Gepost door: Guillaume de Montségur | 15-08-07

Also? Or so it seems... moest het zijn denk ik. Maar dat geeft niet, de inhoud is belangrijker dan de vorm, en de inhoud zit goed, dus houden zo!

Gepost door: liza | 20-08-07

De commentaren zijn gesloten.