30-07-07

senses

herfstHet zag er wat herfstig uit deze morgen toen ik met de hond ging wandelen. Het rook fris en kruidig buiten en de zon stond wat lager dan ik de laatste weken gewoon was geweest, als er dan ûberhaupt sprake was geweest van een beetje zon.

Ook in de auto onderweg naar het werk leek het wat later op het jaar. De seizoenen zijn om zeep, hoor ik langs all

 

e kanten. Toch zou deze temperatuur volgens onze Frank normaal zijn voor 'deze tijd van het jaar' en zou Al Gore met een hele korrel zout moeten genomen worden.

Het zij wat het zij, ik vond het wel iets hebben. Het maakt me poëtisch, gemoedelijk en relativeert. Mijn zinnen worden geprikkeld en wentelen zich in een verdraaglijke lichtheid van het bestaan, een alomvattende ver- en bewondering van de natuur en alles waar de mens geen vat op heeft.

Berustend zet ik mijn weg voort, en geniet. Probeer de rush van me af te schudden en gewoon mijn ding te doen. We zien wel wat er komt.

Veranderingen zijn mogelijk op til, ze zijn nog lekker wat aan het broeden in mijn schoot.

Vele kleine beetjes, overal en nergens, en op een dag zijn die kleine pakjes een heel ander iets.

If this is life, i like it ;-)

 

13:52 Gepost door Maai in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-07-07

Pipi

Ik was in een stad hier niet zo ver vandaag, even na het werk nog een paar boodschappen doen. En toen gebeurde het. Sluimerend had het zich een weg gebaand. Eerst nog licht verdraagbaar, maar na enige tijd zich meer en meer aan het opdringen. Het water in mijn lichaam zocht een weg naar buiten, om het een beetje deftig te formuleren (blijkbaar zijn mensen nogal rap ontzet als je zegt 'ik moet plassen'). Bibi dus vriendelijk naar een jonge winkeldame gestapt en beleefd gevraagd naar de toiletten. 'Ah da ga ni, das alleen priveé' was het botte antwoord en de jongedame deed verder waarmee ze bezig was. Bibi bleef haar met grote visogen aankijken. Had ik dat goed begrepen?

Mijn spullen dan maar genomen en betaald. Aan de kassa nog even gechekt: 'klopt het dat jullie geen toiletten hebben voor de klanten??' 'Ja, dat is waar, alleen privé', zei het meisje aan de kassa en ze keek weg en scande verder de waren van de klant na mij in.

Het water en het temperament in mij begon lichtjes doch dringender te stijgen. Dan maar even de volgende winkel binnen. Hetzelfde liedje, zij het nog botter. Mijn visogen werden groter. Dit kon toch niet zijn?? Was ik aan het slaapwandelen, of kan je werkelijk in geen enkele winkel een goedhartig mens tegenkomen?

Derde keer, geode keer. In de Panos had ik geluk, daar is een toilet voor klanten. Niet-klanten wordt gevraagd 40 cent te betalen. De winkeldame maakt er geen enkel probleem van als ik vraag of ik haar toilet mag gebruiken. Als ik bij het buitengaan met een verlost gevoel dankbaar mijn 40 cent betaal (waar ik normaal lichtjes tegen ben, maar enfin, in deze situatie betaalde ik maar al te graag) vraagt de lieve dame of ik daar graag een kleine koek voor had gehad, die kosten ook 40 cent en dan had ik toch iets voor mijn geld!

Ik wist niet waar ik het hoorde! Zo'n vriendelijkheid en er dan nog een koekske bijgeven! Awel, ik werd er als het ware wat emotioneel van...

Daar kunnen Kruidvat en Gb een poepje aan ruiken!

Als ik mij goed herinner is het zelfs verboden om mensen een glas water of toiletgebruik te ontzeggen. Zelfs in een café is men verplicht je een glas water van de kraan gratis te geven als je er hen om vraagt... Staat ook ergens in de 10 geboden, neen?

Blijkbaar zijn er mensen die het woord 'beschaving' verkeerd begrijpen. Ik wens hen toe dat ze op een dag hetzelfde voorhebben. Beter nog, dat 'oh nee, diarree-gevoel, en elke winkel of andere toiletplaatsen in de imodium-vrije buurt die hen weigert ;-D

10:39 Gepost door Maai in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

12-07-07

als de kat van huis is... ;-)

Vriend is vanavond op stap. Met de vrienden. 'k Heb het huis nog eens voor mezelf, en ik moet zeggen, het doet goed. We zien elkaar graag en zijn graag bij elkaar, maar zo af en toe eens terug alleen thuis en lekker mijn ding doen kan geen kwaad.

Vriend is voor een tijdje thuis zonder werk, dus neemt momenteel het huishouden voor zijn rekening. Wel 10 keer moet ik dan 's avonds horen dat hij zo hard gewerkt heeft en alles zo proper is en dat ik toch wel wat moest opletten, want het was pas gekuist en hij had er zo zijn werk aan gehad en blabla... Maar eigenlijk stond alles nog wat overhoop. Ik denk dat er bij mannen enkel een kuisgen is om de vloer te kuisen en om de maand eens af te stoffen ;-)

Dus bibi vanavond alles eens opgeruimd en proper gemaakt (foeifoei!). Dus ik zal morgen wel op mijn dak krijgen, omdat ik dat gedaan heb, en zeker omdat ik dat gedaan heb terwijl hij weg was. Dat hij dan het idee krijgt dat hij het volgens mij niet goed genoeg doet (tja, hoe brengt ge dat aan, heb dat één keer gedaan en dan kreeg ik te horen dat hij zo gewerkt had en dat ik kritiek durfde te hebben... ;-s Dus ikke toen gezegd dat ik dat deed uit schuldgevoel, dat hij al zo veel en hard werkte hier in huis, dat ik dat moest doen van mezelf... wat ergens ook wel zo is, maar hij moet niet alles weten he ;-) Ik ben geen kuisfreak, sta niet elke week met borstel en andere wapens en bijhorende producten gten strijde, maar 't moet toch een beetje deftig en aan de kant staan. Vriend neemt het ook niet te nauw. Maar misschien wat breder dan ik ;-)

Samenleven, 't is toch een spel zenne...! ;-)

 

 

 

21:42 Gepost door Maai in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

meer van dat ;-)

't Is zalig onderweg naar het werk, nergens verkeer of file! Mag zo wel even blijven duren. ik heb zelfs nog tijd om 's morgens een wandeling te doen met de hond. Mijn conditie is mij daar ook niet rouwig om, en werkt bovendien zo relativerend... Vertrek nu met een vakantiegevoel! Alleen jammer van het werk dat wacht. Want dat is niet van de kat! Druk druk!'t Is dweilen met de kraan open. En niemand die er iets aan doet... 'k Vrees dat het tanden bijten wordt en hopen dat Het Seizoen snel achter de rug is. Heb zelfs geen tijd om eens naar ander werk uit te kijken...

Sinds gisteren is er een  nieuwe bewoner bij. 't Is wittig met grijs-bruine oorkes, poten en klein tsjoep-staartje. Is nog maar een paar weken oud en moet nog wat wennen, maar is zoooo'n schatje!

'Konijn is alleen maar goed met pruimen erbij' is een afgezaagde en geen grappige opmerking meer...

14:06 Gepost door Maai in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

07-07-07

Maai

- heeft gisteren mosselen met witte wijn en frietjes gegeten na er 3 maanden over te hebben gezaagd! Ze hebben gesmaakt dat het gene naam heeft! Na het gecross van werk naar Vriend naar Colruyt was het vrij laat en had De Honger al serieus toegeslaan en de wijn zijn werk goed gedaan ;-)

- is na het eten in de zetel in slaap gevallen. Af en toe met een half klein oogske een film gevolgd maar uiteindelijk toch in bed verder gecrasht

-denkt dat ze eigenlijk in de week eens wat vroeger moet gaan slapen

- is supermoe en geraakt niet goed wakker

-gaat vandaag -nog maar eens- naar een trouw

- weet niet wat aan te doen!

- voelt zich nbeetje groggy en hoopt dat het later op de dag wat beter zal gaan

- zou eigenlijk al onder de douche moeten gesprongen zijn

- zal zich straks weer moeten haasten en de kerk niet direct vinden

(wel handig dat die zich meestal in het centrum van het dorp bevindt, alleen jammer dat die dorpen soms zo moeilijk te vinden zijn)

- zou liever veel meer bloggen en heeft eigenlijk zo af en toe veel dingen in haar hoofd om te vertellen maar geraakt er somehow niet zo goed toe

- moet dringend eens wat op haar gezondheid en haar lijn letten

- en nu richting douche!!

 

so long!

11:23 Gepost door Maai in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-07-07

like sand trhu the hourglass...

Het lijkt een eeuwigheid en 7 lichtjaren geleden dat ik hier nog is ben gepasseerd. For your information: Maai leeft nog ;-)

Niet altijd veel tijd gehad om te schrijven, thuis nog uitpakken en plaats vinden voor een paar dingen, papierwinkel in orde brengen, op het werk superdruk, sociaal leven wat proberen te onderhouden, nog meer trouwfeesten op de agenda en dies meer. Voor ik het goed en wel besef is de week weer om...

Tussen de soep en de patatten zal er hier eens een korte update komen.

11:12 Gepost door Maai in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |