15-07-07

Pipi

Ik was in een stad hier niet zo ver vandaag, even na het werk nog een paar boodschappen doen. En toen gebeurde het. Sluimerend had het zich een weg gebaand. Eerst nog licht verdraagbaar, maar na enige tijd zich meer en meer aan het opdringen. Het water in mijn lichaam zocht een weg naar buiten, om het een beetje deftig te formuleren (blijkbaar zijn mensen nogal rap ontzet als je zegt 'ik moet plassen'). Bibi dus vriendelijk naar een jonge winkeldame gestapt en beleefd gevraagd naar de toiletten. 'Ah da ga ni, das alleen priveé' was het botte antwoord en de jongedame deed verder waarmee ze bezig was. Bibi bleef haar met grote visogen aankijken. Had ik dat goed begrepen?

Mijn spullen dan maar genomen en betaald. Aan de kassa nog even gechekt: 'klopt het dat jullie geen toiletten hebben voor de klanten??' 'Ja, dat is waar, alleen privé', zei het meisje aan de kassa en ze keek weg en scande verder de waren van de klant na mij in.

Het water en het temperament in mij begon lichtjes doch dringender te stijgen. Dan maar even de volgende winkel binnen. Hetzelfde liedje, zij het nog botter. Mijn visogen werden groter. Dit kon toch niet zijn?? Was ik aan het slaapwandelen, of kan je werkelijk in geen enkele winkel een goedhartig mens tegenkomen?

Derde keer, geode keer. In de Panos had ik geluk, daar is een toilet voor klanten. Niet-klanten wordt gevraagd 40 cent te betalen. De winkeldame maakt er geen enkel probleem van als ik vraag of ik haar toilet mag gebruiken. Als ik bij het buitengaan met een verlost gevoel dankbaar mijn 40 cent betaal (waar ik normaal lichtjes tegen ben, maar enfin, in deze situatie betaalde ik maar al te graag) vraagt de lieve dame of ik daar graag een kleine koek voor had gehad, die kosten ook 40 cent en dan had ik toch iets voor mijn geld!

Ik wist niet waar ik het hoorde! Zo'n vriendelijkheid en er dan nog een koekske bijgeven! Awel, ik werd er als het ware wat emotioneel van...

Daar kunnen Kruidvat en Gb een poepje aan ruiken!

Als ik mij goed herinner is het zelfs verboden om mensen een glas water of toiletgebruik te ontzeggen. Zelfs in een café is men verplicht je een glas water van de kraan gratis te geven als je er hen om vraagt... Staat ook ergens in de 10 geboden, neen?

Blijkbaar zijn er mensen die het woord 'beschaving' verkeerd begrijpen. Ik wens hen toe dat ze op een dag hetzelfde voorhebben. Beter nog, dat 'oh nee, diarree-gevoel, en elke winkel of andere toiletplaatsen in de imodium-vrije buurt die hen weigert ;-D

10:39 Gepost door Maai in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

Waarom verzwijg je eigenlijk de namen van die winkels?

Gepost door: blogbaas | 20-07-07

toch zenne de Gb en Kruidvat
in Vilvoorde ;-)

Gepost door: Maai | 20-07-07

pfieuwwww voelde zelf de nood hoger en hoger worden bij het lezen van uw stukje... :S

Gepost door: kaatje | 21-07-07

Mijn vriendin heeft eens hetzelfde voorgehad. Resultaat: in broek geplast :-) Lachen we nu nog mee.

Fijne zondag Maai!
Groetjes van Miek

Gepost door: Miek | 22-07-07

mmm water in een café? ben er niet zeker van of ze dat mogen weigeren, waar ik wel zeker van ben is dat ze de toiletten gratis moeten ter beschikking geven ook al verteer je er niks.
in diene winkel aan de kassa afrekenen? ik had tegen de dame gezegd, awel dan heb ik hier niks gekocht en vertrok zonder waar en ging ergens anders mijn spul kopen.
in de colruyt en de aldi heb ik toch wel al mogen plassen, ook al was dat privé.

Gepost door: watje | 07-08-07

Ontbreken? Er zijn zoveel mannen die ernaar op zoek zijn.
Klopt niet, wie is er in fout?
Zoen
Guy

Gepost door: Guillaume de Montségur | 08-08-07

Hallo, even een kleine reactie. Per toeval op deze site terecht gekomen. Ik begrijp je reactie perfect, maar ik werk zelf in een winkel en dus kan ik ook deze van die verkoopsters begrijpen. Het is inderdaad niet altijd even simpel om zomaar eventjes iemand naar de toilet te sturen omdat die zich meestal ergens achteraan bevinden en er dan iemand verplicht is met jou mee te gaan en te wachten tot jij je plasje gedaan hebt. Die verkoopsters hebben heus wel wat beters te doen. Ik werk in een kleinere zaak en ik mag het gewoon niet van mijn baas omdat zij in het verleden al nare dingen ervaren hebben (= portefeuille gestolen uit de handtas die daar stond, toilet smerig achtergelaten). En dat begrijp ik perfect. In café's zijn die toiletten nu eenmaal voor de klanten.Er staat daar ook niks waardevols in de buurt.Bij ons staat in de buurt van het toilet een stock van sigaretten, drank, snoep en onze persoonlijke spullen. Dus als je nog eens geweigerd word, don't take it 2 personal :)

Gepost door: Verkoopster | 11-02-08

De commentaren zijn gesloten.