01-06-07

sign of the times?

deze morgen gehoord op de radio:

er is teveel stress op het werk. Mensen klagen er de laatste tijd meer over. Vaak zijn burnouts het gevolg.

Nu vraag ik mij af, sign of the times, of ligt het aan de mensen zelf?

Heb laatst ergens gelezen over de nieuwe generatie, twenty-thirty somethings die hun midlifecrisis vroeger zien verschijnen dan de gekende 40'ers door verschillende redenen.

Maar er zou ook meer gevraagd worden van de werknemers vandaag. Bovendien is er ook veel te veel. Vandaag kan en moet alles. Je hebt best een goed gespijsde bankrekening om het vaak allemaal wat aan te kunnen. En daar begint het schoentje te knellen: voor geld moet je werken, meer werken. Meer willen doen, kopen... minder tijd tot gevolg en meer fustraties...

Interessant aspect dat zich wel eens aan een sociologisch onderzoek zou mogen onderwerpen...

11:20 Gepost door Maai in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Beroepsmatig heb ik wel eens met dit probleem te maken (als thema, niet als slachtoffer) en ik wil er ook niet te veel over discussiëren, maar mijn indruk (van de filosofische kant bekeken) is dat wij hedendaagse mensen (werkgevers, werknemers, sociaal werkers, overheid, vakbonden of wat dan ook...) de dingen vaak eigenlijk niet meer in een realistisch perspectief bekijken.
Eigenlijk doet ieder op zijn manier rustig mee om de stress, de druk, de irritatie, de onverdraagzaamheid, de ... (het heeft veel namen), enz. op te drijven. Er is in mijn ogen weinig, te weinig, ruimte of marge overgebleven om nog eens stoom af te kunnen blazen. Alles moet te perfect zijn: op het werk, thuis, aan een loket, de vakantiebestemming, de sportclub, de muziekschool, enz... Niemand accepteert nog dat de dingen al eens "wat minder" kunnen zijn en dat dat zelfs goed of mooi kan zijn.

PS: sorry als deze reactie twee keer gepost wordt, ik heb de indruk dat ik de eerste keer vergat op de "reageer" knop te drukken. Het zesde geheim van blogbaas is zijn verstrooidheid, al valt dat moeilijk geheim te houden uiteraard.

Gepost door: blogbaas | 01-06-07

Tjo, die Dinge können so trivial sein! Besten Dank für die Erläuterungen ;)

Gepost door: Vakie Mostof | 03-02-11

De commentaren zijn gesloten.