30-05-07

and jump!

parachuteHoe kleiner je bent, hoe groter je dromen. Later wordt je prinses, kan je toveren en woon je in een heel mooi groot kasteel. Een beetje later, verder van de grond verwijderd met je hoofd wordt dat filmster, zanger, brandweerman of piloot. Naarmate je ouder wordt vallen er hier en daar wat glinsters en sterren van de dromen en worden de luchtkastelen meer wat ze zijn: lucht.

Maar je weet ergens wel wat je wil. Of beter: wat je niet wil. Je zal het eens anders gaan doen! (Wij doen het zelf, we doen het zelf wel! Nooit geen dankjewel meer zeggen. Dankjewel!)

En daar sta je dan, zoveel jaren later. Een ‘is dit nu later’-gevoel bekruipt je, vindt zijn plek in je lichaam en nestelt zich in je hart en je ziel. Uiteindelijk ben je het spiegelbeeld geworden van datgene waar je vroeger helemaal niet achterstond.

Eerst heb je het niet door, leert nieuwe dingen, er komt geld op je rekening en je groeit. Ergens een beetje. Maar diep in jezelf ben je stilaan aan het verloochenen wie je zelf echt bent en wat je eigenlijk veel liever zou doen.

Beetje bij beetje maakt de frustratie zich meer en meer van je meester. De glinsters in je ogen verdwijnen, de passie sterft een stille dood en voor je het goed en wel beseft behoor je tot de leute die zich dagelijks naar het werk begeeft, in geen al te mooie lijntjes (niet) braafjes aanschuift tussen de andere autootjes op de baan. Een geluk dat je neerzit, anders zou je nog kunnen struikelen over je lip die nog net niet over de grond zeult. Je vloekt al dan niet binnensmonds op de mede-weggebruikers, mede-kassa-aanschuivers, medecollega’s, medemensen die je pad kruisen…  

Je werk geraakt gedaan, gesteund door het nodige gezucht en gekreun. Aan de telefoon hangen enkel nog zagers, geen mensen die je hulp en werk nodig hebben. Je vloekt en stilaan komt het tot je:

Verdorie, dat is het toch niet he…

En dan is er de spiegel. Het meisje dat terugkijkt lijkt wat doffer dan enkele jaren geleden. De dromen hebben zich verstopt onder lagen plicht, moral duty en volwassenheid.

En dan heb je de keuze: doe ik hier verder aan mee of niet?

Heb een hele tijd lopen mokken, de lastige bitch uitgehangen. Het ging me niet. Voelde me niet op mijn plaats tussen al dat gemoet en gedoe, papierwerk en blabla. Zit op het werk tussen 4 vrouwen, meer uitleg moet ik niet geven zeker ;-)

Op zich heb ik het er niet slecht, ik heb een redelijk goed loon, vast contract, goede uren, ben niet al te lang onderweg.

Maar er zijn ook zoveel dingen die me tegensteken.

Ik voel me op een kruispunt. Should I stay or should I go now? Als ik blijf, kan ik me aanpassen en dit een gans leven volhouden? Kan ik een cijfermie worden en mij aan een bureauke blijven bezighouden met papieren rompslomp? Kan ik echt die machine worden die iedereen verwacht dat je bent, en in een vingerknip alles voor je doet en dan nog liefst meteen?

Of trek ik weer de wijde wereld in, ga ik verder studeren en eventueel iets in bijberoep doen?

Ik heb lang getwijfeld maar heb zin gekregen om te springen. Beetje moed en durf verzamelen.

En vertrouwen

22:03 Gepost door Maai in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

29-05-07

warning

warning

ochtendhumeur gesignaleerd

blijf op een veilige afstand

gevaar zou vermoedelijk geweken zijn binnen enkele uren

 

08:35 Gepost door Maai in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

23-05-07

stokskes dus

stokskevijf wistjedatjes van Maai:

- sinds ik gestopt ben met roken ben ik de Nutela pot heel graag beginnen zien. Hij wijkt bijna niet van mijn zijde aan tafel en laat speciaal voor mij zijn dekseltje wat langer van zijn potteke. Waar hij vroeger soms wekenlang onaangeroerd in de kast bleef staan, gaat hij nu nog net geen 2 weken mee. Vriend opperde afgelopen weekend zelfs dat hij ook maar eens een beetje choco zal gebruiken, kwestie dat ik niet zou moeten denken dat ik dat ding helemaal op mijn eentje in zo'n korte tijd heb opgemaakt

- ik heb iets met de luchthaven. Die plek heeft mijn hart al meermaals sneller doen slaan, overslaan en gebroken. Het is een passie die vlinders doet zweven en sterven

- Maai is nogal slaapgevoelig. Wee diegene die mij ongehoord en  op een onzachtaardige manier wakkermaakt. Betreden is dan op eigen risico. Zeg nooit dat blaffende honden niet bijten... Gelukkig draait de mood ook redelijk rap ;-)

Voor de rest ben ik nogal een trage. Een diesel heeft ook zo wat zijn tijd nodig he

- hoewel mijn broer beweert dat ik er gewoon heb gezeten, ik heb wel degelijk gestudeerd aan de VUB. Ik schoot over het algemeen wel pas tegen de 2e helft van het jaar in gang en heb sommige vakken 2 keer moeten doen, zo leuk dak het daar vond!

- ik heb een jaar in het buitenland gewoond, in a land down under. Ooit ga ik terug, koop me een stuk grond in de bush en ga heel plat engels praten. 

 

Wie neemt mijn stokje? A woman, Miek, Amber, Blogbaas..., jij onbekende lurker? (bij deze ook een oproep aan eventuele lurkers: doe mee aan de -verlate-lurkersweek! Ga eens kijken bij Buffie en a woman voor meer uitleg)

 

 

21:43 Gepost door Maai in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

16-05-07

stokskes

'k Heb een stokske gekregen, van Kevin

Ga daar effe over nadenken

it's onder de weg

;-)

15:45 Gepost door Maai in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

14-05-07

nummer 1000

is gepasseerd en ben wel curieus naar wie het is ;-)

Ik dek iemand uit de buurt van Westerlo...

13:26 Gepost door Maai in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

12-05-07

verandering van spijs

Meetsal zijn mijn nachten vrij kort. De wekker gaat 's morgens vroeg af, kwestie van niet te lang onderweg te zijn naar het werk en 's avonds daar niet te lang te moeten blijven hangen, zoadt ik zelf nog iets van mijn dag heb. Maar ik ben zo iemand die ook niet goed in haar bed geraakt... Tegen het einde van de week ben ik dan vaak zo moe dat ik er naar uitkijk om op zaterdag dan eens te kunnen uitslapen... en dan is bibi natuurlijk al vroeg wakker. Niks uitslapen, nikske slaap inhalen. Doorgaans sta ik dan op, er is altijd wel iets te doen hier en voordat Vriend zich onder de levenden begeeft kan ik nog eens lekker ongeremd mijn ding doen ;-)

Vandaag dus ook. Half 9 en bibi was wakker. Maar niet klaarwakker. Te wakker om nog wat verder te slapen en te moe om al aan de dag te beginnen. Perfect dus om nog wat te soezen en zo.

Er begint dan vanalles door je hoofd te gaan, de droom van die nacht leeft nog wat verder en het bed is nog lekker warm terwijl de wereld nog even voor jou niet verderdraait. En plots kreeg ik zin. In Vriend. In zijn huid tegen de mijne, tedere kussen en passionele seks. Als het van mij afhing was vandaag poeperkesdag.

Maar vandaag wordt druk. Deze middag naar een huwelijk, dan receptie en avondding en zo. Dus niet veel kans. Tenzij... en daar ging mijn fantasie met mij aan de haal.

Het is lang geleden dan ik nog een seks gehad heb op een andere manier dan de gekende gewoonlijke thuis-in-de-slaapkamer-seks. Zeker niet slecht, daar niet van... Maar waar is de tijd dat je noodgedwongen andere plekken moest opzoeken, het zwin, de auto, ergens in een trappenhall op d'unief, achter struiken ergens aan een landweg...

En ik kreeg zin om mijn stoute schoenen weer eens aan te trekken. Het spel van verleiding en van het-gaat-nu-niet-maar-ik-wil-je-hier-en-nu! De kans betrapt te worden, maar toch niet vulgair te maken. Ergens tussen de soep en de patatten, tussen de kerk en de receptie...

Het ziet er wel wat koud uit vandaag, en mijn outfit is wel vrij toegankelijk maar niet zo wind bestendig en de regen speelt ook wel wat parten.

Maar we zien wel

Tips welkom ;-)

10:34 Gepost door Maai in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-05-07

...

"de wereld is ineens sneller beginnen draaien, in verschillende richtingen

en niemand heeft ons verwittigd..."

 

 

Opzij opzij opzij, maak plaats maak plaats maak plaats
Wij hebben ongelofelijke haast
Opzij opzij opzij, want wij zijn haast te laat
We hebben maar een paar minuten tijd


We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan
We kunnen nu niet blijven, we kunnen nu niet langer blijven
Een andere keer misschien, dan blijven we wel slapen
En kunnen dan misschien als het echt moet
Wat over koetjes, voetbal en de lotto praten
Nou dag tot ziens, adieu het gaat je goed

 

pfffff...

08:32 Gepost door Maai in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |