14-04-07

vrij gezellig

bruid

Met gemengde gevoelens staat het al een tijd in mijn agenda: vrijgezellenavond vanavond.

Ik ben er nog niet aan uit of ik er naar uitkijk of niet. Een deel in mij wel. Mijn wangen kleuren wat rood als ik zeg dat het mijn eerste vrijgezellenavond is. Het lijkt me wel leuk, met een paar vriendinnen op stap, iets gaan eten, wat leut. En daar knelt het schoentje: ik ken die mensen niet. voor je begint te zeggen 'hoe, je gaat naar een vrijgezellen en je kent die mensen niet?!' Ik ken wel het meisje dat trouwt, maar niet haar andere vriendinnen. Laat staan dat ik weet wie er gaat zijn. Dan leer je mekaar wel kennen, hoor ik je ook al denken, inderdaad. Maar maai en nieuwe dingen, da's iets dat ze vaak vanuit een hoog bomeke bekijkt. Bergijp me niet verkeerd, ik kan impulsief zijn... when i'm in control denk ik ;-)

Dus, we gaan weer met een heleboel meiden tesamen zitten vanavond. En als er iets is dat ik in mijn korte leven al heb geleerd, dan is het dat vrouwen bij elkaar nogal onvoorspelbaar uit de hoek kunnen komen.

Plus, er gaat er eentje trouwen. TROUWEN! Het startschot is gegeven. Als je het zo bekijkt lijkt het of iedereen begint samen te hokken, trouwen, bouwen en koters maken. En net dat is iets wat al een hele tijd als was in een machine rondtolt in mijn hoofd. Als kind droomde ik er altijd van om prinsesgewijs te trouwen met de prins van mijn dromen, in een pracht van een huis te wonen (met kuisvrouw en bijhorende James!), veel te reizen, kindjes en noem maar op. Maar naarmate ik ouder werd bleek die 'happily ever after' hoe langer een sprookje te zijn. Dus ik hou de boot af terwijl ik hem onbewust ook altijd opzoek. Dit duale gevoel van dromen en angst houdt me al een hele tijd bezig dat ik soms helemaal niet meer weet wat ik nu wil. Dus ik blijf op een veilige afstand.

Wat een beetje moeilijker is wanneer je er pal met je neus wordt opgeduwd. En ik heb er helemààl geen idee van hoe ik erop zal reageren.

 

 

10:57 Gepost door Maai in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

dat went sommige van mijn maten hun kdineren zijn al enkele jaren oud en ik sta nog altijd evenver waar ik toen stond...zij eignelijk ook besef ik dan, wat voor evolutie zit nog in hun leven?
ik daarentgn merk dat ik vele meer mogelijkheden heb, maar ja dat zijn de kuezes die je maakt en hopen maar dat die kuezes je gelukkig maken.
ik haat vrijgezellenavonden, ik heb er maar één meegemaakt van mijn beste mat, heel kleinschalig en gewoon gezellig wat drinken, de vrouwen er bij trouwens.
geniet ervan en baal ervan zoda tje dat rouwen snog wat uit je hoofd zet :D

Gepost door: Jeronimo | 14-04-07

Hey Maai Eerst en vooral thanks voorje berichtje op mijn blog.
Jij ook van harte welkom in blogland!
Je schrijft daar zoiets moois: dat je elkaar de ruimte moet kunnen geven om te groeien. Ik ben het helemaal met je eens hoor!
Ik wens je nog een fijne dag laat vanavond maar gewoon op je afkomen. Gewoon jezelf zijn en dan loopt het allemaal wel los!
Ik geef je een linkje want ik ben van plan hier nog te komen lezen!
Groetjes van Miek

Gepost door: Miek | 14-04-07

kiekeboe maak er een fijne avond van!
het zal allemaal wel in orde komen met die nieuwe mensen :)
groetjes

Gepost door: sweet appeltje | 14-04-07

Thanks voor je reactie Maai.

Jaja, ik ben wie ik ben hoor maar het is eerder de manier om iets aan te pakken. Ik was té impulsief en dan krijg je vaak het deksel op de neus. Door doordachter te werk te gaan bereik je veel meer. Dat is wat ik bedoelde.

Nog een fijne avond!
Groetjes van Miek

Gepost door: Miek | 15-04-07

De commentaren zijn gesloten.